Τι ειναι η μεταφορα αυτολογου λιπους

Πρόκειται για είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική τόσο στην αισθητική  πλαστική χειρουργική όσο και στην πλαστική χειρουργική αποκατάστασης. Οι θεραπείες με χρήση αυτόλογου λίπους ως ένα φυσικό ενέσιμο ‘filler’ που αναζωογονεί και αναπλάθει το δέρμα, είναι ευρέως διαδεδομένες. Η μεταφορά αυτόλογου λίπους, ενεργοποιεί τη δημιουργία ελαστίνης και κολλαγόνου σταδιακά με αποτέλεσμα τη βελτίωση των ρυτίδων, των επιπτώσεων της γήρανσης (π.χ. μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια) και ενυδατώνει την επιδερμίδα σας προσδίδοντας φυσικά όμορφα αποτελέσματα και μια πιο νεανική και λαμπερή εμφάνιση.
 

Διαδικασια μεταφορας αυτολογου λιπους

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι σχεδόν ανώδυνη και διαρκεί μια με μιάμιση ώρα. Περιλαμβάνει τη λήψη του λίπους με ειδικές μικροκάνουλες από περιοχές του σώματος όπου το λίπος υπάρχει σε περίσσεια (κοιλιά, γλουτούς, μηρούς κλπ.) με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται και βελτίωση της περιοχής αυτής με την αφαίρεση του λίπους. Στη συνέχεια με  ειδική επεξεργασία του λίπους αυτού στη φυγόκεντρο λαμβάνουμε την επιθυμητή ποσότητα και πυκνότητα του λίπους και τελικά το τοποθετούμε στις περιοχές ενδιαφέροντος που θέλουμε να βελτιώσουμε.
 

Εφαρμογες

  • γύρω από τα μάτια
  • στο πρόσωπο
  • στο λαιμό
  • στο ντεκολτέ σε συνδυασμό με αυξητική στήθους
  • στα χέρια
  • στο σώμα
  • σε ουλές

 

Διαρκεια των αποτελεσματων

Αυτή η θεραπεία σχετίζεται με φυσικά αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο και αντικαθιστά την ανάγκη για ανανέωση ενέσιμων υαλουρονικών οξέων. Περισσότερο από 70% του λίπους που θα μεταφερθεί στις περιοχές ενδιαφέροντος παραμένει και φυσικά η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί εφόσον αυτό απαιτείται. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται από τις πρώτες 4-6 εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα στους 4-6 μήνες.
 

Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες ;

Οι παρενέργειες είναι σπάνιες. Φυσιολογικά το δέρμα μπορεί να εμφανίσει οίδημα, εκχυμώσεις και ερύθημα, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες ώρες ή ημέρες. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία.
 

Υπάρχουν αντενδείξεις ;

Η μεταφορά αυτόλογου λίπους μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα υγιή άτομα. Ωστόσο, δεν πρέπει να πραγματοποιείται όταν ο ασθενής έχει αιματολογική νόσο, λαμβάνει αντιπηκτική θεραπεία ή έχει αλλεργία στη λιδοκαΐνη. Επίσης, δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης, θρόμβωσης και άλλων παθήσεων, τις οποίες ο ιατρός σας θα πρέπει να γνωρίζει ώστε να σας συμβουλεύσει κατάλληλα.
 
 
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;
ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ