Ενδιαφεροντα δεδομενα σχετικα με τις ενεσιμες θεραπειες ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΞΙΝΗΣ

  • Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν 3 έως 6 μήνες
  • Δεν υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της θεραπείας
  • Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία
  • Εκτός από τις ρυτίδες, τα ενέσιμα τύπου Botox μπορούν να θεραπεύσουν την υπερβολική εφίδρωση, τον υπερβολικό τριγμό των δοντιών κ.α

 

Τι ειναι τα ενεσιμα ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΞΙΝΗΣ

Πρόκειται για μια ενέσιμη πρωτεΐνη η οποία προέρχεται από το Clostridium Botulinum και μπλοκάρει τη νευρομυική σύναψη με αποτέλεσμα να ξεκουράζει το μυ και να μη δημιουργούνται ρυτίδες. Η τοξίνη αυτή είναι γνωστή με το εμπορικό όνομα Botox®, Dysport® και Xeomin®. Οι θεραπείες αυτές αποτελούν την πιο δημοφιλή μεμονωμένη αισθητική θεραπεία στις Η.Π.Α. και χρησιμοποιούνται κυρίως για την εξομάλυνση των δυναμικών ρυτίδων ή των ρυτίδων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα των κινήσεων του προσώπου, όπως το συνοφρύωμα και άλλων ρυτίδων έκφρασης της περιοφθαλμικής περιοχής. Ως αποτέλεσμα, οι εκφράσεις σας μαλακώνουν και οι δυναμικές ρυτίδες μειώνονται σημαντικά.
 

Ποιοι τυποι ρυτιδων μπορουν να θεραπευθουν με ενεσιμα ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΞΙΝΗΣ

Οι ενέσιμες θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης μπορούν να βοηθήσουν έναν ενήλικα ασθενή να βελτιώσει την εμφάνισή του, όχι μόνο να προσδώσει νεανική εμφάνιση αλλά και να ξεκουράσει μια υπερβολικά έντονη έκφραση, βοηθώντας σας να αποκτήσετε μια αναζωογονημένη πιο νεανική εμφάνιση. Οι περιοχές που συχνότερα έχουν ανάγκη για θεραπεία είναι εκείνες όπου η μυϊκή δραστηριότητα επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως:

  • Ρυτίδες στην περιοχή του μεσόφρυου
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια, όπως τα πόδια της χήνας
  • Ρυτίδες του μετώπου
  •  

    Τι να περιμενετε κατα τη διαρκεια της θεραπειας

    Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης είναι μη χειρουργικές και συνήθως ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ιατρείο. Η αρχική σας συνάντηση με τον αισθητικό χειρουργό περιλαμβάνει συζήτηση και αξιολόγηση γύρω από την περιοχή ανησυχίας σας. Παρόλο που υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών για τους περισσότερους ασθενείς, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να μοιραστείτε το ιατρικό σας ιστορικό πλήρως και ανοιχτά με τον ιατρό σας πριν από τη θεραπεία, καθώς ορισμένες αλλεργίες, δερματικές και νευρολογικές παθήσεις ή φάρμακα μπορούν να κάνουν τη θεραπεία ακατάλληλη για έναν ασθενή.
     

    Η ενεσιμη θεραπεια ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΞΙΝΗΣ

    Λίγο πριν από την θεραπεία, μπορεί να σας χορηγηθεί ένα τοπικό αναισθητικό πριν από την ένεση, αν και αρκετοί ασθενείς δεν το ζητούν, καθώς οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία είναι πολύ λεπτές και σχετικά ανώδυνες. Επιστρέφετε στις κανονικές σας δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία. Συνίσταται να μην συμμετέχετε σε έντονες δραστηριότητες και να κρατήσετε το κεφάλι σας όρθιο για το υπόλοιπο της ημέρας. Ηπια ερυθρότητα, οίδημα στο σημείο της ένεσης και μώλωπες είναι φυσιολογικά όταν συμβούν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ανάλογα με τον ασθενή και το χρησιμοποιούμενο προϊόν τα τελικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται συνήθως σε 3 με 9 ημέρες μετά τις αρχικές θεραπείες. Εάν πρόκειται για την πρώτη σας θεραπεία, ο χειρουργός σας μπορεί αρχικά να επιλέξει μια πιο ήπια θεραπεία ώστε να αγγίξει τα τέλεια αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του επανελέγχου και της παρακολούθησης. Αυτό βοηθάει στην εξασφάλιση φυσικών, βέλτιστων αποτελεσμάτων χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής θεραπείας μιας περιοχής. Τα αποτελέσματα περιορισμού των ρυτίδων από τις θεραπείες ποικίλουν ανάλογα με τον ασθενή καθώς και άλλους παράγοντες αλλά συνήθως διαρκούν από 3 έως 6 μήνες.
     

    Η ενεσιμη θεραπεια ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΞΙΝΗΣ σε τι άλλο μπορεί να βοηθΗσει

    • Μειώστε την υπερβολική εφίδρωση. Οι θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της υπερβολικής εφίδρωσης στις μασχάλες, τα χέρια ή τα πόδια.
    • Μαλακώστε τις κάθετες ταινίες του λαιμού και δώστε στο λαιμό σας μια πιο ομαλή, μαλακότερη εμφάνιση.
    • Μειώστε τον τριγμό των δοντιών και το σπασμό των μυών που προκαλούν πονοκεφάλους

     
     
    ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;
    ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ