Η ρυτιδεκτομή ή facelift είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αποκαθίσταται η περίσσεια δέρματος και ιστού και αφαιρούνται οι ρυτίδες και το γερασμένο ‘πεσμένο’ δέρμα με αποτέλεσμα να αντιστρέφεται η επίδραση του χρόνου στο πρόσωπό σας και να μοιάζετε νεότεροι.
 

Ενδιαφεροντα δεδομενα σχετικα με το facelift

  • Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους περίπου 2-4 εβδομάδες μετά την επέμβαση
  • Οι ουλές είναι καλά κρυμμένες σε φυσιολογικές πτυχές του δέρματος
  • Η βελτίωση είναι συνεχής μέρα με τη μέρα για τους πρώτους μήνες

 

Ποιοι ασθενεις ειναι καλοι υποψηφιοι για facelift

Ασθενείς που εμφανίζουν βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπό τους με απώλεια όγκου, με κρεμασμένους ιστούς γύρω και κάτω από την περιοχή του στόματος και του λαιμού, χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας θεωρούνται γενικά καλοί υποψήφιοι. Ειδικότερα αν σας ενοχλεί η εμφάνιση του προσώπου σας και της περιοχής του λαιμού, αν νιώθετε μικρότεροι από αυτό που βλέπετε στον καθρέπτη σας και σας επηρεάζει στην καθημερινότητά σας, στις σχέσεις σας με τους γύρω σας και στην ψυχολογία σας, τότε το facelift ίσως να είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε.
 

Η επεμβαση

  • Εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες σας
  • Ασθενείς με μετρίου βαθμού χαλάρωση των ιστών συνήθως είναι καλοί υποψήφιοι για mini facelift. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική με λιγότερες ουλές και συντομότερο χρόνο ανάρρωσης.
  • Ανάλογα με την περίπτωση η επέμβαση μπορει να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενικη αναισθησία. Τυπικά οι ουλές είναι καλά καμουφλαρισμένες στη γραμμή των τριχών πάνω από τα αυτιά ή/και στις φυσιολογικές πτυχώσεις γύρω από αυτά.
  • Πολλές φορές παράλληλα με την επέμβαση του facelift μπορούμε να αποκαταστήσουμε το χαμένο όγκο του προσώπου σας με μεταφορά λίπους και να προσδώσουμε ένα ακόμα πιο φυσικό και νεανικό αποτέλεσμα.

 

Μετα την επεμβαση

Μετά από τις οδηγίες που θα σας δώσουμε η αποθεραπεία σας θα είναι χωρίς προβλήματα. Φυσιολογικά θα έχετε εκχυμώσεις-μελανιές και τοπικά οίδημα τα οποία θα υποχωρούν μέρα με τη μέρα. Θα πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο και να φοράτε αντιηλιακό τακτικά. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες περίπου 2-4 εβδομάδες αμέσως μετά την επέμβαση, αλλά γενικά συνίσταται να αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα για περίπου 2 μήνες ανάλογα με την τεχνική που εφαρμόστηκε στην περίπτωσή σας.
 
 
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;
ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ