Πρόκειται για τη χειρουργική επέμβαση που αποκαθιστά την περίσσεια δέρματος και χαλαρού ιστού και αφαιρεί την περίσσεια εναπόθεσης λίπους στην περιοχή των μηρών.

Ποιοι ειναι καταλληλοι υποψηφιοι για αυτη την επεμβαση

  • Ασθενείς που έχουν εναλλαγές βάρους με την πάροδο του χρόνου.
  • Ασθενείς που μετά από φυσική άσκηση και κατάλληλη διατροφή δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην περιοχή των μηρών.
  • Ασθενείς με μεγάλου βαθμού ελαστικότητα στην περιοχή των μηρών που δεν είναι απαραίτητα υπέρβαροι.
  • Υγιείς μη καπνιστές που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.

 

Η επεμβαση

Πραγματοποιείται είτε με μέθη και τοπική αναισθησία είτε με γενική αναισθησία ανάλογα με την περίπτωση. Οι τομές είναι συνήθως καλά καμουφλαρισμένες στη φυσιολογική πτυχή της βουβωνικής χώρας και σε σοβαρότερου βαθμού περιπτώσεις επεκτείνεται περιφερικότερα. Παράλληλα με την επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και λιποαναρρόφηση εάν αυτό απαιτείται για τη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος.

Μετα την επεμβαση

Θα τοποθετηθεί ειδικός ελαστικός επίδεσμος που θα πρέπει να παραμείνει για λίγες εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται το τοπικό οίδημα και προσφέρεται επιπλέον στήριξη και προστασία στην περιοχή των μηρών. Για περίπου 3-4 εβδομάδες δεν επιτρέπεται η έντονη φυσική άσκηση αλλά οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους χωρίς προβλήματα.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;
ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ