Η εμφάνιση γυναικείου στήθους στον άνδρα μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν σε κάθε ηλικία και μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες (κληρονομικότητα, χρήση ορισμένων φαρμακευτικών ουσιών, ορμονικά αίτια κ.α.). Εφόσον μια χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της γυναικομαστίας ενδείκνυται για εσάς μετά την επέμβαση θα αποκτήσετε ένα επίπεδο πιο σφιχτό αντρικό στήθος.

Ενδιαφεροντα δεδομενα σχετικα με τη χειρουργικΗ επεμβαση διορθωσης γυναικομαστιας

  • Τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση είναι συνήθως μόνιμα αλλά μπορεί να επηρεαστούν εάν πάρετε βάρος
  • Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους περίπου 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση
  • Οι ουλές είναι καλά κρυμμένες σε φυσιολογικές πτυχές του δέρματος
  • Η βελτίωση είναι συνεχής μέρα με τη μέρα για τους πρώτους μήνες

 

Γιατι να επιλεξω αυτη την επεμβαση

Αν αισθάνεστε άβολα με την εμφάνιση του στήθους σας ή αποφεύγετε ορισμένες δραστηριότητες εξαιτίας αυτού του προβλήματος τότε η επέμβαση αυτή μπορεί να είναι μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείτε. Η μείωση στήθους στον άντρα αποτελεί μια από τις επεμβάσεις που προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση στον ασθενή που την επιλέγει και δίνει αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο. Συνήθως άντρες μετά από απώλεια βάρους μπορεί να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία να αποκτήσουν ένα επίπεδο όμορφο στήθος, γεγονός που κάποιες φορές συνδέεται με την περίσσεια τόσο δέρματος όσο και αδενικού ιστού.

Βασικες τεχνικες σε ασθενεις με γυναικομαστια

Η μείωση του αντρικού στήθους σε ασθενείς με γυναικομαστία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες τεχνικές ανάλογα με την περίπτωση. Η λιποαναρρόφηση και η χειρουργική αφαίρεση ή και συνδυασμός αυτών αποτελούν τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

Διορθωση γυναικομαστιας με λιποαναρροφηση

Τυπικά πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή και μέθη και περιλαμβάνει τη χρήση του μηχανήματος λιποαναρρόφησης (τύπου PAL) με ειδικές κάνουλες που διασπούν και απορροφούν το λιπώδη ιστό διαμέσου μικρών τομών στο δέρμα. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε ασθενείς που έχουν μικρού βαθμού περίσσεια δέρματος και μικρού έως μετρίου βαθμού περίσσεια λιπώδους ιστού ή και αδενικού ιστού. Διαμέσου των μικρών αυτών τομών μπορούμε να αφαιρέσουμε κατά περίπτωση και την περίσσεια του αδενικού ιστού για την επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος. Μετά την επέμβαση θα τοποθετηθεί ειδικός ελαστικός κορσές που θα πρέπει να παραμείνει για λίγες εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται το τοπικό οίδημα και προσφέρεται επιπλέον στήριξη και προστασία στο στήθος. Για περίπου 3-4 εβδομάδες δεν επιτρέπεται η έντονη φυσική άσκηση αλλά οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους χωρίς προβλήματα.

Διορθωση γυναικομαστιας με χειρουργικη αφαιρεση

Στις περιπτώσεις μετρίου και μεγάλου βαθμού γυναικομαστίας με περίσσεια δέρματος και λιπώδους ιστού ή και αδένα εφαρμόζεται η χειρουργική αφαίρεση με ή χωρίς τη χρήση της λιποαναρρόφησης. Τυπικά η επέμβαση μπορει να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία ανάλογα με την περίπτωση. Σε περίπου μια εβδομάδα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας και περίπου 4 εβδομάδες μετά με σταδιακούς ρυθμούς στη φυσική άσκηση.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;
ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ